Πώς να φροντίζετε τα κατοικίδια ζώα εάν είστε αυτοαπομονωμένοι ή έχετε Coronavirus

28/07/2020
by ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ

Ο Novel Coronavirus (covid 19) είναι ένας πολύ μολυσματικός ιός. Αρχικά εντοπίστηκε στο Γουχάν στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας τον Ιανουάριο του 2020. Ο ιός είναι πολύ μεταδοτικός και έχει εξαπλωθεί γρήγορα σε μεγάλο μέρος του κόσμου. 

Η αυτο-απομόνωση είναι ένα απαραίτητο μέτρο που εγείρει πολλά ερωτήματα ως προς τον τρόπο συμπεριφοράς. Όπως πώς να φροντίζουμε τα κατοικίδια μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους; τους αγκαλιάζω; Τους βγείτε για μια βόλτα; Διαβάστε παρακάτω για να βρείτε απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις και πολλά άλλα!

Περιορίστε την επαφή με κατοικίδια ζώα και ζώα. Θα πρέπει να περιορίσετε την επαφή με κατοικίδια ζώα και άλλα ζώα ενώ είστε άρρωστοι με το Coronavirus COVID-19, όπως θα κάνατε και σε άλλα άτομα. Παρόλο που δεν υπήρξαν αναφορές για κατοικίδια ζώα ή άλλα ζώα που έχουν προσβληθεί από το COVID-19, συνιστάται ακόμη τα άτομα που πάσχουν από Coronavirus COVID-19 να περιορίζουν την επαφή με τα ζώα έως ότου γίνουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιό.

  • Όταν είναι δυνατόν, ζητήστε από ένα άλλο μέλος της οικογένειάς σας να φροντίζει τα ζώα σας ενώ είστε άρρωστοι . Εάν είστε άρρωστοι με το COVID-19, αποφύγετε την επαφή με το κατοικίδιο ζώο σας. Η επαφή περιλαμβάνει χάιδεμα, αγκαλιάζει, φιλιούνται ή γλείφονται και μοιράζονται φαγητό. Ίσως χρειαστεί να φροντίσετε το κατοικίδιο ζώο σας ή να είστε γύρω από τα ζώα ενώ είστε άρρωστοι. Σε αυτήν την περίπτωση, πλύνετε τα χέρια σας πριν και μετά την αλληλεπίδραση με τα κατοικίδια ζώα. Να φοράτε πάντα μάσκα προσώπου. 
    κατοικίδια ζώα και αυτο-απομόνωση

    Εάν έχετε Coronavirus, θυμηθείτε να φοράτε μάσκα όταν είστε κοντά στο κατοικίδιο ζώο σας

  • Περπατώντας το σκυλί σας. Ο Grant Shapps, γραμματέας μεταφορών, δήλωσε ότι οι ηλικιωμένοι που θα πρέπει να απομονωθούν, θα εξακολουθούν να μπορούν να περπατούν τα σκυλιά τους , ακόμη και αν με κάποιο βαθμό σύνεσης. Ο κ. Shapps είπε «είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να βγουν έξω και να περπατήσουν το σκυλί σας. Είναι για να είσαι λογικός χωρίς να πηγαίνεις και να ανακατεύεις σε πλήθη. " Συνιστάται ακόμη να αποφεύγετε τους μεγάλους περιπάτους και τις πιο πολυσύχναστες ώρες. Στόχος σας είναι να ασκήσετε τον εαυτό σας και το σκυλί σας χωρίς να πλησιάσετε περισσότερο από 2 μέτρα με άλλο άτομο.
  • Ωστόσο, εάν απομονωθείτε επειδή έχετε συμπτώματα COVID-19, δεν πρέπει να βγείτε το σκυλί σας για μια βόλτα. Ακόμα κι αν σκοπεύετε να μείνετε κοντά στην κατοικία σας και να βγείτε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, αυτό δεν συνιστάται. Ζητήστε από φίλους, συγγενείς ή κανονίστε έναν περιπατητή για να βγάλει το σκυλί σας. Επιπλέον, θυμηθείτε ότι πρέπει να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερη επαφή με όποιον φροντίζει το κατοικίδιό σας. Βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι νομίζετε ότι μπορεί να έχετε Coronavirus. Πρέπει να μείνουν μακριά από εσάς και να πλένουν καλά τα χέρια τους αφού φροντίζουν το κατοικίδιο ζώο σας.
  • Εάν το κατοικίδιο ζώο σας είναι άρρωστο. μην τα πάρετε στον κτηνίατρο μόνοι σας. Πάντα να καλείτε την πρακτική για οδηγίες και να ακολουθείτε ακριβώς τις οδηγίες του κτηνιάτρου. Ίσως χρειαστεί να κανονίσετε για κάποιον άλλο να πάρει το κατοικίδιο ζώο σας για θεραπεία.

Comments

No posts found

New post